Työntekijätarinat OilonillaPetri Virta - Liiketoimintajohtaja

 

Petri VirtaPetri Virta työskentelee liiketoimintajohtajana Oilon Oy:ssä. Liiketoimintajohtajana hän vastaa kiinteistölämmityslaiteliiketoiminnosta, johon kuuluu vahvasti myynti ja markkinointi, mutta myöskin tuotekehitys sekä tuotantotoiminnot huollon lisäksi. Luonnollisena osana jokapäiväistä työtä ovat nykyisten asiakkuuksien hallinta ja uudisasiakkaiden hankinta. Oilon Oy:n kiinteistölämmitystoiminnossa työskentelee tällä hetkellä n. 30 henkilöä.

Miten päädyit Oilonille?
Aloitin urani Oilonilla vuonna 2007 teollisuuspoltinosastolla osastoinsinöörinä.

Urasi kehitys Oilonilla?
Osastoinsinöörin jälkeen kutsuivat vientipäällikön tehtävät maailmalla pari vuotta. Viennin ja lämpöpumppujen kanssa työskentely vei vielä lähemmäs kohti asiakkaita ulkomailla sekä lämpöpumput uutena tuoteperheenä kasvattivat taas tietämystä lisää ympäristöteknologiatuotteiden parissa. Kahden aktiivisen vientivuoden jälkeen nykyisessä tehtävässä on edelleen saanut työskennellä osittain myös mukavien vientiasiakkaiden kanssa, joten luodut uudet ja mukavat asiakkuudet eivät jääneet kokonaan taka-alalle taaskaan.

Mikä on työssäsi palkitsevinta?
Itsenäinen työssä onnistuminen ja siitä palautteen saaminen palkitsee työssä.

Millainen Oilon on työnantajana?
Oilonia työnantajana kuvailisin erittäin hyväksi, joustavaksi ja ymmärtäväiseksi.

Kuvaile muutamalla sanalla työyhteisöä jossa työskentelet?
The Warm Way-lause kuvaa hyvin sitä miten Oilonilla kohdellaan työntekijöitä. Oilonin Lahden tehdasinvestoinnin myötä kiinteistölämmitys toiminnot siirtyivät 2016 elokuussa Hollolasta Lahteen. Hollolassa tiiviisti työskennellyt työyhteisö toivotettiin erityisen lämpimästi tervetulleeksi Lahteen ja näin Oilonin sisäinen lämminhenkinen yhteistyö vain tiivistyi henkilöstön keskuudessa. Aamukahvipöydässä iloitaan sekä nauretaan usein ja ilmapiiri on hyvinkin rentoa.

Koetko että Oilonilla kehittyminen ja kouluttautuminen ovat mahdollista, miten?
Oilon on loistava paikka oppia työssä ja kehittyä. Myös kouluttautuminen on mahdollista niin työssä oppimalla kuin erinäköisiä kursseja suorittamalla.

Miten Oilonin kansainvälisyys näkyy työntekijän arjessa?
Täällä Oilonilla kansainvälisyyskin näkyy jokapäiväisessä työssä. Ulkomaisiin asiakkaisiin olemme yhteydessä aktiivisesti markkinoinnin osalta. Myös tilaus- ja toimitusprosessit hoituu Oilonilla yhtä ammattitaitoisesti viennissä kuin kotimaassakin.

Terveiset tulevalle Oilonilaiselle: Oilon on erittäin mielenkiintoinen ja mukava paikka olla töissä. Omalla aktiivisuudella voit saavuttaa hienoja asioita.