Rehutehtaan kylmälaitos on tärkeä osa tuotantoprosessia

16.02.2016

Pohjanmaalla toimivan Torp Frys Ab:n tavoitteena on valmistaa korkealaatuista rehua rationaalisin tuotantomenetelmin. Raaka-aineiden laadulle on asetettu tiukat vaatimukset. Ympäristö – ja laatutietoisuutta kehitetään ja vahvistetaan käyttämällä tuotannossa nykyaikaista ja korkealuokkaista prosessitekniikkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään veden ja energian kulutukseen sekä päästöjen ja jätteiden kierrätykseen.

Pysyäkseen tavoitteissaan Torp Frys uudistaa kylmälaitostaan talven 2015 - 2016 aikana. Rehusekoittamon kylmälaitoksen, kylmälaitteiden ja pakastetilan saneeraustyö valmistuu yhteistyössä kanssamme. Laajennetuissa kylmälaitoksen tiloissa lisättiin kylmätehoa ja uudistettiin kylmälaitteita. Ensimmäinen vaihe, jossa toimitettiin konehuone ja levypakastimet, valmistui aikataulussaan joulukuussa 2015. Uuden pakkasvaraston pinta-ala on 2000m² ja lämpötila -20 C°. Pakkasvarasto otetaan käyttöön helmikuussa 2016.

Laitteisto käsittää kaksi uutta erittäin energiatehokasta ja kompaktia Mycom-ruuvikompressoria varusteineen, pumppusäiliön varusteineen, kaksi liuoslauhdutinta varusteineen sekä kahdeksan levypakastinta venttiiliryhmineen. Oilon Scancool on suunnitellut ja toteuttanut myös kohteen sähkötyöt sekä kylmälaitosautomaation.

Useissa elintarvikealan prosesseissa tarvitaan nopeaa raaka-aineiden jäähdytystä. Meillä on vankka kokemus teollisuuskylmästä, kylmälaitoksista, pakkasvarastoista ja kylmälaitosautomaatiosta. Jos harkitsette teollisuuskylmälaitteiston tai kylmälaitosautomaation rakentamista tai saneerausta, ottakaa yhteyttä asiantuntijoihimme, niin pohditaan yhdessä vaihtoehtoja.

Torp Frys Ab konehuone

Torp Frys Ab levypakastimet

Ensimmäinen vaihe, jossa toimitettiin konehuone ja levypakastimet, valmistui aikataulussaan joulukuussa 2015.

Viimeisimmät uutiset