Teollisuuskylmä- ja lämpöpumppuosaamista tarvitaan meijerin muutossa ja saneerauksessa

23.05.2016

Osuuskunta SataMaidon meijeri on sijainnut Porin kaupungissa jo yli 100 vuoden ajan. Porin jazz-festivaalien kävijät ovat ohittaneet rakennuksen nykyisellä paikallaan Katariinankadulla vaeltaessaan kohti Kirjurinluodon konsertteja. Toiminnan laajentuessa myös tilantarve on kasvanut. Keskellä kaupunkia Kokemäenjoen kupeessa ei laajenemisvaraa ole juuri ollut. Uudistumistarpeiden myötä on tullut aika jättää perinteinen paikka ja siirtyä uusiin tiloihin Ulvilassa.

 

Satamaito facilities inside

 

Kuva: SataMaito

 

 

Koko meijeritoiminta siirretään tyhjäksi jääneen teollisuuskiinteistön tiloihin. Kiinteistöön tehdään laajat saneeraukset, jotta se täyttää alan hygieniavaatimukset. Ensimmäisessä vaiheessa kiinteistöön on jo rakennettu maitotuotevarasto. Oilon Scancool Oy toimitti kohteeseen noin vuosi sitten kylmätekniikan liuoskoneikon, liuospatterit, sähköistyksen sekä automaatiojärjestelmän. Huolehdimme laitteiston kokonaistoimituksesta suunnittelusta käyttöönottoon.

Uusin urakkasopimus tehtiin 26.4.2016 sisältäen suunnittelumme mukaisen ammoniakki-kylmälaitoksen, jonka kylmäteho on n. 1800 kW. Kylmälaitoksella jäähdytetään välillisesti kahta jäävesisiiloa sekä maitotuotevarastoja. Laitteistoa käytetään myös ilmastointiin ja prosessijäähdytykseen.

Toimitus sisältää mm. MYCOM NH3 -ruuvikompressorin, liuoshöyrystimen lauhduttimineen ja nestejäähdyttimet. Oilon Scancool hoitaa myös putkistojen, sähköistyksen ja automaation suunnittelun.

Yhteistyö jatkuu edelleen, sillä seuraavassa vaiheessa on tarkoitus siirtää Porista Ulvilan tehtaille muutama vuosi sitten asennetut ruuvikompressori ja P-sarjan ChillHeat-teollisuuslämpöpumppu.

SataMaidosta kerrotaan hankintojen keskittämisen perusteiksi erityisesti vankka osaamisemme ja hyvä yhteistyö kanssamme.

Lisätietoja muista elintarviketeollisuuden kohteistamme:

http://www.oilon.com/scancool/referenssit/varasto-ja-tilajaahdytys/ ja
http://www.oilon.com/scancool/references/teollisuus/.

Viimeisimmät uutiset