Toimitusjohtajan terveiset

Hyvä ystävä ja yhteistyökumppani!

 

   
   
Aloin tutustua energiantuotantoon jo heti kävelemään opittuani. Isäni toimii energia-alan tehtävissä ja pääsin hänen mukaansa kaikenlaisiin energiantuotantolaitoksiin. Jo ennen Oilonille tuloa olen ollut käyttämässä, rakentamassa, suunnittelemassa ja rakennuttamassa kymmeniä lämpö- ja voimalaitoksia. Tuo historia kattaa kaikkea mahdollista omakotitalon kattiloista, kaukolämpö- ja prosessihöyrylaitoksien kautta aina erilaisiin voimalaitoksiin saakka. Polttoaineet ovat vaihdelleet biopolttoaineista raskasöljyyn sisältäen myös monipuolisesti erilaiset kaasut ja jopa teollisten prosessien polttokelpoiset sivuvirrat.  Tuo historia antaa minulle hyvän näkemyksen asiakkaan tarpeista.  Noissa tehtävissä olen myös oppinut tuntemaan Oilonin tuotteet käytännössä Juniorista voimalaitos- ja prosessipolttimiin sekä lämpöpumppuihin.      

Minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä Oilonilla jo lähes kymmenen vuoden ajan. Oilon on kasvanut ja kansainvälistynyt tuona aikana nopeasti Eeron varmassa ohjauksessa. Energiamarkkinat ovat myös muuttuneet ja monipuolistuneet ennennäkemätöntä vauhtia. Varmaa on, että muutosnopeus tulee jatkossa vain kiihtymään. Tällaisessa tilanteessa vahva kokemus ja hyvät ja luottamukselliset suhteet asiakkaisiin, omistajiin, henkilökuntaan ja muihin sidosryhmiin korostuvat.

Kiitos omistajille ja Eerolle luottamuksesta ja valinnasta tähän mielenkiintoiseen ja vaativaan tehtävään! Olen iloinen ja innostunut, että saan alkaa kehittämään Oilonia entistä vahvemmaksi toimijaksi energiamarkkinoilla teidän kanssanne.  
   
Kunnioittaen,
Tero Tulokas
 
   

Uutiset

    Oilon supplies two large water chillers to Kaupinoja district cooling plant of Tampereen Sähkölaitos. The plant, located on the shore of Lake Näsijärvi, is Europe's largest district cooling plant based on lake-source cooling. Oilon takes care of supplying, installing and commissioning two new water chillers with its auxiliary equipment. Oilon is also in charge of the maintenance of the existing chillers and those to be delivered. At the plant, completed in 2017, there are already two operational water chillers supplied by Oilon, with a cooling power of 3.5 and 6.5 MW. Due to two new 6.5 MW water chillers, the capacity of machine-produced cooling increases to 23 megawatts.  
23.03.2018
Oilon toimittaa kaksi suurta vedenjäähdytintä Tampereen Sähkölaitoksen Kaupinojan kaukojäähdytyslaitokseen. Näsijärven rantamaisemissa sijaitseva laitos on Euroopan suurin järvijäähdytykseen perustuva kaukojäähdytyslaitos.  
16.03.2018
Ruotsiin Tukholman lähistölle Vallentunaan nousee energiayhtiö E.ONin uusi datakeskus yhdessä pilvipalveluyhtiö Online Groupin kanssa, joka energiatehokkuudessaan on datakeskusten kärkikastia. Datakeskusten palvelinten jäähdyttämisessä syntynyt hukkalämpö siirretään lämpöpumppujen avulla Tukholman kaupungin kaukolämpöverkkoon lämmittämään tukholmalaisten koteja. Jäähdyttämiseen datakeskus käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa.
22.01.2018

Käyttökohteita

referenssi_lehti

 

Hartwall hyödyntää kaatopaikkakaasua

Hartwall Oy ja Kujalan jätekeskus päätyivät yhteistuumin Oilonin poltinteknologiaratkaisuun, jonka ansiosta Kujalan jätekeskuksessa syntyneitä ympäristöhaittoja saatiin pienemmiksi ja kaatopaikkakaasuista syntynyttä energiaa hyötykäyttöön Hartwall Oy:n tehtaalle.

 

 

Leonardo da Vincin koti

 

Leonardo da Vincin koti

Oilonin MH 7 –maalämpöpumppu on valittu lämmittämään historiallisesti merkittävää, 1400-luvulta peräisin olevaa taloa: Leonardo da Vincin synnyinkotia. Toscanalaisessa Vincin kylässä, Italiassa, sijaitseva talo toimii nykyään suosittuna museona.

 

 

Lanssikatu maalämpö

 

Hybridiratkaisu Lahden Lanssikadulle

Oilon toimitti kerrostaloihin kaksi RE 55 -maalämpöpumppua ja 20 aurinkolämpökeräintä. Kahdessa kerrostalossa on yhteensä 55 asuntoa ja lämmitettävää pinta-alaa yli 2500 neliötä.

 

 

referenssi_kiina

 

Kiina puhdistaa kaupunkejaan

 

Miljoonakaupunki Peking investoi puhtaamman energian tuottamiseen, jotta kaupungin päästöt vähenisivät. Vähäpäästöisyyttä tavoitellaan muun muassa Oilonin Low-NOx -polttimien tekniikkaa hyödyntäen.

 


 

referenssi_voimalaitos

 

Leijupolton ylivoimaa

Maailman suurin toiminnassa oleva leijukattila sijaitsee Puolassa, vuonna 2009 avatussa Lagiszan voimalaitoksessa. Tämän leijukattilan polttimet ovat Oilonin käsialaa. Suurimman leijukattilan titteli siirtyy Etelä-Koreaan Samcheokin voimalaitokselle v. 2014, jonne Oilon toimittaa 64 kpl starttipolttimia.

 

 

Kraftringen MAX IV lab, Lund, Ruotsi


Kraftringen MAX IV lab, Lund, Ruotsi


Hiukkaskiihdyttimen jäähdytyksestä tehdään lämpöä asuinympäristöön.