Toimitusjohtajan terveiset

Hyvä ystävä ja yhteistyökumppani!

 

On tullut aika kiittää menneistä vuosista ja sanoa vähintäänkin näkemiin. Olen tullut jo siihen ikään ja vähän ylikin, että siirryn eläkkeelle Oilon Group Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä 1.10.2017.

Menneet yli 20 vuotta Oilonilla ovat olleet huikean mielenkiintoisia ja olen tietysti ollut myös hyvin motivoitunut koko työurani aikana täällä. Omistajat ovat olleet vahvasti tukenani ja työntekijät sitoutuneet loistavasti toteuttaessamme valittua strategiaa ja ympäristöteknologian kehittämistä.
  Oilon MD  
Valintamme näyttävät toimivan hyvin, koska myyntivolyymi on taas kasvussa parin hiljaisemman vuoden jälkeen. Tämä tietysti tekee myös eläkkeelle lähdön mukavammaksi.
Työtäni jatkaa meillä pitkään tuotekehitysjohtajana ja viime aikoina myös varatoimitusjohtajana toiminut DI Tero Tulokas. Hän on erinomainen valinta. Hän tuntee asiakkaat, henkilökunnan, tuotteet ja markkinoiden tarpeet, joten tehtävän vastaanotto onnistuu hienosti. Toivon hänelle menestystä tässä mielenkiintoisessa tehtävässä.

Parhain terveisin
Eero Pekkola

 
   

Hyvä ystävä ja yhteistyökumppani!

 
   
Aloin tutustua energiantuotantoon jo heti kävelemään opittuani. Isäni toimii energia-alan tehtävissä ja pääsin hänen mukaansa kaikenlaisiin energiantuotantolaitoksiin. Jo ennen Oilonille tuloa olen ollut käyttämässä, rakentamassa, suunnittelemassa ja rakennuttamassa kymmeniä lämpö- ja voimalaitoksia. Tuo historia kattaa kaikkea mahdollista omakotitalon kattiloista, kaukolämpö- ja prosessihöyrylaitoksien kautta aina erilaisiin voimalaitoksiin saakka. Polttoaineet ovat vaihdelleet biopolttoaineista raskasöljyyn sisältäen myös monipuolisesti erilaiset kaasut ja jopa teollisten prosessien polttokelpoiset sivuvirrat.  Tuo historia antaa minulle hyvän näkemyksen asiakkaan tarpeista.  Noissa tehtävissä olen myös oppinut tuntemaan Oilonin tuotteet käytännössä Juniorista voimalaitos- ja prosessipolttimiin sekä lämpöpumppuihin.      

Minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä Oilonilla jo lähes kymmenen vuoden ajan. Oilon on kasvanut ja kansainvälistynyt tuona aikana nopeasti Eeron varmassa ohjauksessa. Energiamarkkinat ovat myös muuttuneet ja monipuolistuneet ennennäkemätöntä vauhtia. Varmaa on, että muutosnopeus tulee jatkossa vain kiihtymään. Tällaisessa tilanteessa vahva kokemus ja hyvät ja luottamukselliset suhteet asiakkaisiin, omistajiin, henkilökuntaan ja muihin sidosryhmiin korostuvat.

Kiitos omistajille ja Eerolle luottamuksesta ja valinnasta tähän mielenkiintoiseen ja vaativaan tehtävään! Olen iloinen ja innostunut, että saan alkaa kehittämään Oilonia entistä vahvemmaksi toimijaksi energiamarkkinoilla teidän kanssanne.  
   
Kunnioittaen,
Tero Tulokas
 
   

Uutiset

Tampereen sähkölaitos on Suomen ja Euroopan suurin järvivedellä tuotetun kaukojäähdytyksen toimittaja. Kilometrin pituinen ja halkaisijaltaan 1,4 metrinen vesiputki tuo kylmää vettä Näsijärven syvänteestä rannalla sijaitsevalle Kaupinojan kaukojäähdytyslaitokselle, josta kaukojäähdytystä jaetaan Tampereen kasvavaan kaukojäähdytysverkostoon.
14.12.2017
ChillHeat-lämpöpumpulla parempilaatuinen tuote, nopeampi tuotantoprosessi ja vähemmän tuotannosta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä
14.12.2017
Big 5-messut Dubaissa 26.-29.11.2017 on Lähi-Idän suurin rakennustapahtuma, johon kerääntyy tuhansia alan ammattilaisia.
22.11.2017

Käyttökohteita

referenssi_lehti

 

Hartwall hyödyntää kaatopaikkakaasua

Hartwall Oy ja Kujalan jätekeskus päätyivät yhteistuumin Oilonin poltinteknologiaratkaisuun, jonka ansiosta Kujalan jätekeskuksessa syntyneitä ympäristöhaittoja saatiin pienemmiksi ja kaatopaikkakaasuista syntynyttä energiaa hyötykäyttöön Hartwall Oy:n tehtaalle.

 

 

Leonardo da Vincin koti

 

Leonardo da Vincin koti

Oilonin MH 7 –maalämpöpumppu on valittu lämmittämään historiallisesti merkittävää, 1400-luvulta peräisin olevaa taloa: Leonardo da Vincin synnyinkotia. Toscanalaisessa Vincin kylässä, Italiassa, sijaitseva talo toimii nykyään suosittuna museona.

 

 

Lanssikatu maalämpö

 

Hybridiratkaisu Lahden Lanssikadulle

Oilon toimitti kerrostaloihin kaksi RE 55 -maalämpöpumppua ja 20 aurinkolämpökeräintä. Kahdessa kerrostalossa on yhteensä 55 asuntoa ja lämmitettävää pinta-alaa yli 2500 neliötä.

 

 

referenssi_kiina

 

Kiina puhdistaa kaupunkejaan

 

Miljoonakaupunki Peking investoi puhtaamman energian tuottamiseen, jotta kaupungin päästöt vähenisivät. Vähäpäästöisyyttä tavoitellaan muun muassa Oilonin Low-NOx -polttimien tekniikkaa hyödyntäen.

 


 

referenssi_voimalaitos

 

Leijupolton ylivoimaa

Maailman suurin toiminnassa oleva leijukattila sijaitsee Puolassa, vuonna 2009 avatussa Lagiszan voimalaitoksessa. Tämän leijukattilan polttimet ovat Oilonin käsialaa. Suurimman leijukattilan titteli siirtyy Etelä-Koreaan Samcheokin voimalaitokselle v. 2014, jonne Oilon toimittaa 64 kpl starttipolttimia.

 

 

Kraftringen MAX IV lab, Lund, Ruotsi


Kraftringen MAX IV lab, Lund, Ruotsi


Hiukkaskiihdyttimen jäähdytyksestä tehdään lämpöä asuinympäristöön.